ARTISTS
Severine Joordens

De in Berg en Terblijt geboren Severine Joordens heeft in Maastricht Klassieke Zang gestudeerd. Ze heeft hier haar Master behaald. Daarna heeft Severine naast omvangrijke Bühne-ervaring zich verder ontwikkeld door de beste Coaches en Leraren te engageren. Tijdens een Studiereis in Wenen heeft ze de aandacht getrokken van Grace Bumbry die haar uitgenodigd heeft op haar Akedemie waar ze haar stem tot op Wereldklasse Niveau heeft aangescherpt

Juan Paredes Jimenez

Juan Paredes Jimenez is een jonge bariton die momenteel studeert bij Operazangeres Grace Bumbry, sinds 2014. Hij werkte samen met Maestro Manuel Burgueras en tenor Salvatore Fisichella.

In 2010-2012 gaf hij een serie concerten in "La Casa de la Moneda in Madrid en de gemeenten Guadarrama en Navacerrada, Spanje. Verder nam hij in 2013 deel aan een masterclass van de tenor Daniel Munoz, die werd afgesloten met een concert in het Teatro la Maestranza in Sevilla, Spanje. Een hoogtepunt van dat jaar was de eer om op te treden in een concert ter ere van de verjaardag van Ss. Paus Francisco in de basiliek Santa Maria degli Angeli over RAI News in Rome, Italië.

In januari 2014 gaf de heer Paredes een reeks concerten onder auspiciën van de Cerruti Foundation in Rome, Italië.

In mei 2019 nam hij deel aan een Masterclass "Bumbry Way" in de rol van "Alfio" uit Cavalleria Rusticana en bereidt momenteel de rol van "Wolfram von Eschenbach" van Wagners Tannhaeuser voor.

Ellen Heslenfeld-Kruissink

Ellen Heslenfeld-Kruissink geboren te Delft, kreeg haar eerste pianolessen op vijfjarige leeftijd van haar vader. Haar muziekstudie begon ze aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag  bij Toos Onderdenwijngaard, ze vervolgde haar studie bij prof. Harald Bojé aan de Staatliche Hochschule für Musik te Wuppertal. In 1984 behaalde ze haar diploma Uitvoerend Musicus bij de Hongaarse pianiste Hedi Schneider te Maastricht. Ze nam deel aan Masterclasses bij Hans Leygraf aan het Mozarteum te Salzburg en bij Willem Brons te Amsterdam. Ze specialiseerde zich in kamermuziek bij Jean Decroos, Tibor Berkovitsch en Jan Gruithuyzen. Als pianiste maakte ze deel uit van vele duo’s en ensembles in binnen- en buitenland. Ellen Heslenfeld-Kruissink is sinds het eerste begin betrokken bij de Maand van de Romantiek die jaarlijks georganiseerd wordt door Familiemuseum Het Ursulinenconvent te Eijsden (Limburg).

 
Alphons Stijnen

Alphons Stijnen is van huis uit een Organist die muziek Gestudeerd heeft in Maastricht, London en Minnesota (USA, Gospel). Hij heeft als Organist gewerkt voor de Topmerken en heeft o.a. tesamen met Bernhard Drukker op het Concertorgel van de toenmalige AVRO Concerten op de Radio verzorgd..  Zijn Zang opleiding heeft Severine Joordens voor haar rekening genomen nadat Martin Ackerman het eerste voorbereidende werk op zich genomen heeft.

Alphons heeft gezongen voor de Weense Opera en het Wiener Kammerchor, en zal gaan zingen aan de Oper im Berg in Saltzburg

Rosana Schiavi

Rosana is geboren in Santa Fe, Argentinie en heeft Muziek Gestudeerd op het Conservatorium Parana in Entre Rios. <van 1997 tot 2000 werd ze gevormd door Professor Phoenicia Cangemi. 2000 en 2001 Studeerde ze op Het Conservatorium te Maastricht. Rosana is zich steeds verder blijven vormen en Perfektioneren onder ander bij de Tenor Reginaldo Pinheiro, en fr Hochschule für Musik te Karlsruhe.

Ze was winnar van het Bidu Sayao Brasil International Singing Contest, het International Competition City of Rosario, en heeft een sprciale onderscheiding gekregen in het Aldo Baldin Singin Contest

Anna Fell

Geboren in Hückelhoven is Anna in Opleiding bij Severine Joordens, die haar momenteel voorbereidt op haar Muziekstudie aan het Conservatorium. Als Soliste bij het KammerChor Altodijo uit Hückelhoven heeft ze veel ervaring in het Klassieke werk opgedaan, een echt Talent met een grote Stem!

Yu Chen
Alds een van de top musici uit dit Concert weet hij met een ongeloofelijke virtuositeit dit te begleiden. Hij is van Chinese Afkomst en heeft gestudeerd aan de Conservatoria in o.a.  Hongkong en Wenen 
Ludwig Geijsen
Presentator

Hij begon zijn studie klassiek gitaar bij Hans-Lutz Niessen aan het Conservatorium te Maastricht en vervolgde deze bij Hans de Weerd te Alkmaar. Daarnaast studeerde hij aan de Universiteit Leiden. In 1995 promoveerde hij cum laude bij prof. dr. Marcel F. Fresco. Hij gaf lezingen in binnen- en buitenland. Van zijn hand verschenen meerdere gezaghebbende publicaties, waaronder een omvangrijke studie over Friedrich Wilhelm Joseph Schelling, tijdgenoot van Friedrich Hölderlin en zondermeer de belangrijkste denker uit de Duitse romantiek:  Ludwig Geijsen, „Mitt-Wissenschaft“. F.W. J. Schellings Philosophie der Freiheit und der Weltalter als Weisheitslehre  (XXVIII & 754 pp.), Verlag Karl Alber, Freiburg / München 2009.